Založba Linguarus na 36. Slovenskem knjižnem sejmu

In čeprav je sprehod po knjižnem sejmu in listanje knjig posebno doživetje, pa lahko obdobje v znamenju epidemije izkoristite za tiste aktivnosti, za katere nam ob običajnem ritmu velikokrat primanjkuje časa. Z inovativnimi dvojezičnimi knjigami založbe Linguarus lahko utrdite znanje ruskega in slovenskega jezika na drugačen, pravljični način.

Pripovedke o ruskem življenju so zakladnica spominov iz nekega drugega časa, drobcev, ki nam odstirajo pogled na življenje v Rusiji nekoč, na njihove običaje in kulturo.

Ob dolgih večerih bodo otroci z veseljem poslušali zgodbe o pravljičnih bitjih in pogumnih junakih na njihovih razburljivih dogodivščinah. Kdo ve, morda bodo našli skriti zaklad. Da pa bodo pravljice oživele, jih spremljajo bogate ilustracije in avdio posnetek v ruskem in slovenskem jeziku.

Nekdanja Sovjetska zveza je zavzemala ogromno in raznoliko področje in združevala 15 republik. Z željo predstaviti in približati raznolikost narodov in njihovih kultur, so v založbi Linguarus zbrali 16 reprezentativnih pravljic in jih zapisali v ruskem in slovenskem jeziku.

Najnovejše pravljično popotovanje pa je Linguarus odpeljalo med pravljice nekdanje Jugoslavije in slovenskih narečij. Posebnost knjige je, da so vse pravljice, tudi narečne, napisane tako v izvornem, kot tudi slovenskem jeziku.

Že veste, katero knjigo boste jutri prebrali? Izberete jo lahko v naši spletni knjigarni.

Vabimo vas, da nas obiščete na 36. Slovenskem knjižnem sejmu!

© Linguarus 2022