Jezikovni center Linguarus - novi poslovni prostori, nove jezikovne rešitve

Maryna Bilash je Rusinja, ki je v Slovenijo prišla v drugi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja. Kot jezikovna pedagoginja se je najprej naučila slovenskega jezika in nato 1998 kot prva tujka pri nas odprla jezikovno šolo. Ta je še danes specializirana za ruski jezik, vendar od začetka delovanja enako uspešno poučujejo tudi vse ključne svetovne jezike.

Poleg tečajev, ki potekajo čez celo leto, pa v Linguarusu skrbijo tudi za hitre in korektne prevode iz in v različne jezike. Poleg pisnih prevodov, nudijo tudi sodno tolmačenje,

Ob poučevanju je ustvarila in v lastni založbi tudi izdala učbenike in slovarja, ki jih je dopolnila s pravljicami in pripovedkami.  Zgodbe so napisane v slovenskem in ruskem jeziku in so tako, poleg literarne vrednosti, uporabne tudi za učenje obeh jezikov. Na letošnjem knjižnem sejmu nam bodo predstavili novo knjigo – Pravljice držav nekdanje Jugoslavije. V njej so skrbno izbrane pravljice s področja bivše Jugoslavije, posebno mesto pa so namenili  slovenskim narečjem. S spoznavanjem kulturne dediščine naših prednikov in bivših sodržavljanov spoznavamo lastne korenine in sami sebe.

Na otvoritvi je direktorica podjetja Maryna Bilash pozdravila zbrane goste in v čustvenem govoru povzela 2 desetletji poslovanja in razvoja podjetja. Svoj govor je Linguarusu in  Maryni Bilash namenila tudi Jelica Lazarevič Lajovic, direktorica kadrovskega oddelka v Iskratelu. Poudarila je uspešno dolgoletno sodelovanje na področju jezikovnih rešitev.

Za prijetno počutje je poskrbela simpatična Mia Koritnik, ki je s svojim angelskim glasom očarala vse prisotne. S slovesnim rezanjem traku je Maryna Bilash tudi uradno odprla vrata novim poslovnim prostorom.

Novi, lastni moderno opremljeni poslovni prostori v soseski Belle vie Tivoli, na Medvedovi cesti 17, v ljubljanski Šiški, so tako edinstven kraj, ki združuje, povezuje in prepleta več dejavnosti - učenje tujih jezikov, s prevajanjem in sodnim tolmačenjem ter založništvom.

 »Naše poslanstvo vidim v tem, da pomagamo ljudem, da širijo svoje znanje in veščine, ne glede na to ali gre za jezikovno ali ustvarjalno rast«, pravi Maryna.

www.linguarus.si

© Linguarus 2022